Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€
Μουρουνέλαιο και λιπαρά οξέα:
Είναι γνωστό εδώ και γενιές πως το μουρουνέλαιο προσφέρει πολλά οφέλη όχι μόνο στα παιδιά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους, αλλά και στους ενήλικες. Ταυτόχρονα, οι πολύτιμες ιδιότητες των ω-3 λιπαρών οξέων ανακαλύφθηκαν στη δεκαετία του ’70, αν και τα ψάρια που αποτελούν την κύρια πηγή τους, ήταν γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι είχαν ιδιαίτερη σημασία για τη διατήρηση της υγείας και ευεξίας, αλλά και για τη θεραπεία από διάφορες παθήσεις.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια ανοικτής θαλάσσης και είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία μας. Φροντίζουν την καλή λειτουργία της καρδιάς, υποστηρίζουν τον εγκέφαλο, και όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι απαραίτητα για το σώμα μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Το μουρουνέλαιο Möller’s που παράγεται στη Νορβηγία εδώ και 160 χρόνια είναι μια θαυμάσια πηγή των απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Περιέχει επίσης την απαραίτητη για την υγεία βιταμίνη D3, την πιο αποτελεσματική μορφή της βιταμίνης D που ανευρίσκεται στη φύση. Η βιταμίνη D3 είναι σημαντική για την ανάπτυξη γερών οστών και δοντιών. Βοηθά επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα.
Φυσικά και συνθετικά ω3
Τα θαλάσσια ω-3 προέρχονται από τρεις πηγές, από: α) μουρουνέλαιο, β) ιχθυέλαιο, γ) krill oil. Τα δύο πρώτα είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων (που όμως μειώνουν τα τριγλυκερίδια του αίματος!) και το τρίτο σε μορφή φωσφολιπιδίων. Στην αγορά κυκλοφορούν ευρέως και συνθετικά ωμέγα-3, λόγω του χαμηλού τους κόστους. Αυτά είναι σε μορφή αιθυλικού εστέρα. Τα ωμέγα-3 της Möller’s προέρχονται από μουρουνέλαιο ή ιχθυέλαιο άγριων ψαριών (ποτέ από ιχθυοκαλλιέργειες) και είναι, βέβαια, φυσικά ω-3 σε μορφή τριγλυκεριδίων.
Ποια τα οφέλη του μουρουνέλαιου;
Το μουρουνέλαιο Möller’s αποτελεί έλαιο από φρέσκο συκώτι μουρούνας ή άλλων ψαριών της οικογένειας του γάδου (Gadidae). Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, ενώ περιέχει και βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε (σαν αντιοξειδωτικό). Έτσι τα ωφέλη για τον οργανισμό είναι πολλαπλά: Με το μοναδικό συνδυασμό των ωμέγα-3 και της βιταμίνης D3 υψηλής ποιότητας, ένα μουρουνέλαιο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία, καθώς βοηθά:
στη υγιή λειτουργία της καρδιάς,
στην ανάπτυξη και διατήρηση γερών οστών και δοντιών,
στην εγκεφαλική λειτουργία,
στην καλή λειτουργία της όρασης,
στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,
στην υγιή λειτουργία των αρθρώσεων,
στην εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού (τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα σε κάθε κύτταρο του σώματος).
Ταυτόχρονα, το μουρουνέλαιο περιέχει και βιταμίνη Α, η οποία είναι ευεργετική για την σκελετική ανάπτυξη και ωρίμανση, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των ματιών και τη νυχτερινή όραση, καθώς και την οργανογένεση των εμβρύων. Θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι, ενώ η βιταμίνη Α είναι απολύτως απαραίτητη για τον οργανισμό, εάν λαμβάνεται συνεχώς και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες.
Το μουρουνέλαιο Moller’s με 250 mg (833 I.U.) βιταμίνης Α ανά δόση προσφέρει όλα τα ευεργετήματα της βιταμίνης Α, χωρίς τον κίνδυνο παρενέργειας.
Τέλος, με προδιαγραφές καθαρότητας (απουσία βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών) και αντιοξειδωτικής προστασίας των προϊόντων της μακράν αυστηρότερες εκείνων της Νορβηγίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με πρώτες ύλες ανυπέρβλητης ποιότητας, η Möller’s προσφέρει στον καταναλωτή εδώ και 160 χρόνια προϊόντα που χτίζουν κάθε μέρα την υγεία εκατομμυρίων παιδιών και ενηλίκων σε όλο τον κόσμο.
Γιατί Μουρουνέλαιο Möller’s;
Πολυετής πείρα στην ορθή πρώτη ύλη και επεξεργασία. Η Möller’s ιδρύθηκε το 1854 κι έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παραγωγής ποιοτικού μουρουνέλαιου, βελτιώνοντας συνεχώς τις μεθόδους και τις τεχνικές παραγωγής και συντήρησής του. Η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού είναι αδιάλειπτη, φέρνοντας τη Möller’s στην πρώτη θέση στη Νορβηγία και στις Βόρειες χώρες από απόψεως φήμης και πωλήσεων.
Η πρώτη ύλη είναι θαλασσινά ψάρια από κρυστάλλινης καθαρότητας θάλασσες. Τα ψάρια αλιεύονται από μικρές ψαρότρατες και μεταφέρονται άμεσα στις μονάδες επεξεργασίας της Möller’s. Η επεξεργασία γίνεται το πολύ εντός 24 ωρών από τη στιγμή της αλιεύσης. Προστασία των ω-3 λιπαρών οξέων από την οξείδωση. Παραγωγή και συσκευασία σε ατμόσφαιρα αζώτου, συγκεκριμένο πάχος και χρώμα φιάλης για μέγιστη προστασία από τη φωτοχημική οξείδωση και προσθήκη βιταμίνης Ε για περαιτέρω αντιοξειδωτική προστασία.